Sunday, 10 April 2011

besarnya beg..

assalamualaikum..



ce teka, ce teka..brape hari KK x update blog??? hehe..bkn malas okeh? tambah2 kwsn 2 x de line..ssh sikit lah..kalau kwsn x de line 2 mesti lah kwsn hutan,pendalaman kan??
yea..



hehe..sebenarnya KK ke kem kursus bdk2 sekolah (ex ) KK..tu lah sebabnya susah nak update blog..(sebenarnya x bawa laptop,hak3..eh! mmg x de line ok?? ) hee..



cikgu dah pesan kat budak2..jgn bawa beg yg besar2..mcm nak ke Mekah plak..huhu..
bdk2 form 1 kan..mungkin mereka x de mengalaman lagi..mcm KK dulu2..siap kena perli ngan abg facci lagi..
''eh dik,jgn bwk balik rak kasut tue..'' hahaha..betapa besarnya..



KK pon bukannya byk ke kem..tp,pengalaman tue adalah kalau nak kongsi kan...



firstly..minama kan baju korang tu..jgn bawa baju byk2..kalau kem 3 hari tu..jgn lah bwk 10 helai baju..
memadai 4 / 5helai saje..percaya? x?? kalau org pandai adjust korg akan tahu knp..



ok,next..baju korg 2 kena GULUNG..bkn  LIPAT okehh?..x percaya jgk?? ce buat..ce buat..
sbb ia dpt mengurangkan pengguan ruang..btl ! gulung tu,sekemas yg blh..bila dah gulung,senang nak sumbat kat celah2 beg..so,x payah lah bawa beg baju taraf org nak pergi Mekah..org yg ke Mekah pon x bawa beg baju sebesar 2..



yg lain2 tu,korg blh adjust sendiri..tp, igt! bawa yg PERLU shj..jgn bawa apa yg kita MAHU..

4 comments:

pqa_amad said...

haii..pqa pun baru balik kem jugak semalam..beg pqa pun besar giler..padahal pegi kem 3 hari jek..haha

KK said...

@pqa : 2 lah psl..sy pon mcm tu jgk..=)

ckozarith . said...

betul betul, masa ck pi kem pun, cikgu pesan baju gulung. pastu , kalau baju tak kotor & takde bau masheeeem, gantung je, esok bleh pakai lagi. hik3!

KK said...

@ck : btl 2,tulah maksud KK , klu org pandai adjust..baju x perlu bwa byk2..=)