Monday, 2 May 2011

semua blog ada potensi

salam..


bak kata otai,kalau nak berjaya dlm blogging nie kena perbanyakkan entri sekurang2ya 5 entri sehari..dan KK sendiri pon akan tgk blog achive kat satu2 blog tue..KK akan lebih tertarik kalau blog achive yg byk..tak tahu org lain mcm mana..mcm2 'perasa' org suka..hehehe..yelah,kita nak follow sbb nak baca entri dorg kan? bkn nak jadikan hiasan dalam dashboard tue..dan kena pastikan yg blog kita tak dimakan anai-anai..



selain tue,tp,bila dah buat byk entri..x ramai yg baca jgk? otai kata..sambil publish post tue..sambik ber-blogwalking..promote blog kita..kat shoutbox , bykkan comment..ha, dan PASTIKAN baca entri dulu..baru drop comment..kami x suka! hehe..nanti kalau comment tanpa baca entri..lari tajuk..ha, kan dah terkantoi nak cari publisiti-nurhaliza..erkk...=)



blog mesti lah ringan..kalau  nak tunggu loading pon setengah jam..sape nak baca kan? background,font ,kekemasan blog semua nya memainkan peranan penting..bagi org tertarik nak baca lagi entri kita



dan,blogger terkenal (cheh! hee ) PW pernah pesan kat KK masa join segmen review dia dulu..dia pesan supaya entri yg kita publish tue mestilah menarik minat pembaca..entri mesti gempaq! baru pembaca ramai...



selain itu..otai pesan supaya kita perlu ada follower baru setiap hari..itu wajib kalau nak berjaya..sbb follower nie adalah satu jalan untuk mendapatkan pembaca..kan??



ok utk yg nak jadikan blogging ini suatu hobi , tp,kalau nak berjaya kena buat dgn bersungguh2..


p/s : KK nie bagai ketam mengajar anaknya berjalan pakai high heel..hahaha..curi tagline Hanis Zalikha...^^
       sebenarnya ada beberapa blog yg KK nak link kan..sbb KK nampak potesi nya..korg nak tahu ke?? huhu

5 comments:

Anitafasha said...

Betol sume point2 tu.. Tapi still tak dapat buat banyak entri dalam satu hari. =(

Cik Aish said...

aish suka blog yg update selalu..byk entry menarik. tapi kdg2 ada gak yg update entry mcm update status twitter..

takde input dalam entry tu.

so aish pun tatau nak komen apa klu dia story pasal dia makan roti bakar pagi tu lepas tu dia tdo. ha tu contoh la..hehe..



Jom baca: Koleksi Kucing Untuk Dijual. Berminat nak beli??

KK said...

anitasha : sme lahh..huhu =(

cik aiish : btol3.. (gaya upin & ipin ) hehe

kambeng.karbonat said...

ala,xsempat nk update blog la.skg musim exam kn. :D maaf ye kalau archive sikit.

KK said...

KK : tiada maaf bagimu! hak3..=D
it's ok lah kk..focus kat exam dlu,btw..gud luck! ^^