Wednesday, 11 May 2011

kurang berat ke?

salam..

hari nie kali kedua KK timbang blog..manalah tahu berat naik sebab makan banyak sangat..
yg penting berat KK tetap maintain! wah gituu~ =='



timbang punya timbang keluar kenyataan.. timbang kat sini


klik untuk gambar yang lebih berlemak.


maintain..same macam tuan..hahaha..KK igt nak letak lebih byk widget & gadget..tapi, takut serabut plak..nanti x pasal2 makin berlemak  & menambahkan berat blog KK nie..


tapi kan,sidebar KK tue macam kecik je..macam mana kasi besar sikit? sbb nie bkn template dfault blogger pya..KK curi kat http://www.pyzam.com/..hahaha


kena tgk toturials nie..huhu..tulun2! ^^

p/s : rasa2 widget mane yg patut diletakkan..dan x patut diletakkan?

4 comments:

GaRy™ said...

searh kat atas tu x perlu kot..sebab biasanya widget tu untuk blog yang khas untuk tutorial atau bisnes... blog santai x perlu benda tu.. blog archieve bertujuan untuk pelawat blog boleh tengok entri kita yang lama2 kan? tapi better buat sitemap.. lagi lengkap.. contoh sitemap kat blog gary yer... bagi gary, popular post pun penting gak.. supaya pelawat dapat tengok post terhangat kat blog kita.. maybe something yang diorang pun interested nak komen... untuk buat blog lagi ringan, kurangkan jumlah post kat homepage.. 3 is good, but 2 is better.... tapi pastikan letak widget recent post la... supaya senang pelawat baca entri terbaru...
gary puji kk sebab letak follower ngan chatbox kat bahagian atas.. senang orang nak blogwalking...
oh ya, kalau letak sitemap kat page baru, mungkin kk risau page tu lambat load lagi.. so untuk page, x paya ada apa2 widget langsung kat sidebar... gary buat camtu...cuba tengok page2 gary..
but the most best thing is, guna template deefault blogger.. senang dan bez!!! background nanti ble tukar gak... seriuz bnyak kelebihan...
sori...gary ne x la pro atau nak tunjuk pro...cuma memberi pendapat.. sori yer kalau terkasar bahasa..assalamualaikum..=)

kambeng.karbonat said...

blog kk girl ni slim la. :D

Cik Ezy said...

ok la 2 ringan je..
=)

KK said...

gary : wah,panjang nye komen..sangat membantu! thanks gary! ^^

KK : wah! slim mcm tuan kah? huhu

cik ezy : hmm..perlu tambah widget x rasa2nya?